سفارش تبلیغ
صبا ویژن

markaz.arshadi200.gif

مسئولان مرکز امور زنان و خانواده در برنامه اردی بهشت

معاون طرح و برنامه و مدیر روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده در برنامه زنده تلویزیونی اردی بهشت به معرفی و تبیین برنامه های این مرکز پرداختند.

 پروین هدایتی، معاون طرح و برنامه و مریم ارشدی، مدیر روابط عمومی این مرکز ظهر امروز در برنامه اردی بهشت به معرفی این مرکز پرداختند. 
 

مریم ارشدی، مدیر روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده در آغاز به بیان تاریخچه تأسیس این مرکز پرداخت و اظهار داشت: همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی ایران به لحاظ اعتقادی، تحولی عظیم در کشور پدید آمد که به تبع آن حضور زنان در عرصه های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و... را نیز تحت تاثیرقرار داد. امام عظیم الشأن، خمینی کبیر بارها در سخنرانی های خود، دیدگاه های اصیل اسلام در زمینه حضور مثبت زنان را در جامعه مطرح و آنان را با حقوق و مسئولیت هایشان آشنا نمود. حضرت امام خمینی(ره) شرکت زنان در راهپیمایی ها، حمایت آنان از جنگ تحمیلی و حضور مدبرانه ایشان را در بسیاری از تصمیمات سیاسی-اجتماعی و نقش مهم و سرنوشت ساز مادری را بارها مورد تقدیر و تأکید قرار داد.

وی در ادامه افزود: به دنبال حضور مؤثر زنان و تأیید مکرر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، در دهه دوم انقلاب اسلامی و در آستانه جنگ تحمیلی، به ابتکار و پیشنهاد مقام معظم رهبری مد ظله العالی در زمان ریاست جمهوری ایشان و به عنوان ریاست شورایعالی انقلاب فرهنگی، به دلیل احساس ضرورت و نیاز به حضور همه جانبه زنان، مطابق با دیدگاه های اسلام ناب محمدی، طبق یکصد و پانزدهمین مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی کشور، در تاریخ 19/ خرداد/ 1366، شورای فرهنگی – اجتماعی زنان تشکیل شد و عملاً فعالیت خود را از تیر ماه 1367 آغاز کرد.

این شورا وابسته به شورایعالی انقلاب فرهنگی و به عنوان اولین شورای سیاستگذار و برنامه ریز در حوزه زنان محسوب می شد. پس از آن مسئولین وزارت کشور، جهت انسجام و ساماندهی فعالیت ها و مسائل زنان در جامعه، وجود دفتری را برای بانوان در حوزه اجرایی کشور پیشنهاد نمودند؛ لذا هسته اولیه کمیسیون های امور بانوان در سال 1368در وزارت کشور و به صورت آزمایشی در فرمانداری قم تشکیل شد و به دنبال آن کمیسون های امور بانوان در سال 1369 در سراسر کشور شکل گرفت.

ارشدی ادامه داد: در سال 1370، به پیشنهاد ریاست جمهوری وقت، تأسیس دفتر امور زنان زیر نظر رئیس جمهور در شورایعالی انقلاب فرهنگی، تصویب گردید. بر این اساس اولین حکم مشاور ریاست جمهوری در امور زنان در تاریخ دهم آذر ماه 1370 صادر گردید. این دفتر فعالیت خود را با هدف ارتقاء و بهبود وضعیت زنان و ارتقای توانایی های آنان برای شکوفایی و تحقق استعدادهای خود در جهت تعالی و توسعه جامعه اسلامی سامان داد.

در سال 1377، دفتر امور بانوان نهاد ریاست جمهوری به مرکز امور مشارکت زنان تغییر نام یافت و با روی کار آمدن دولت نهم، آقای دکتر احمدی نژاد با طرح ایده ای گسترده تر مبتنی بر ضرورت های اعتقادی – اجتماعی و نقش محوری زن در تحکیم مناسبات خانوادگی، در اولین اقدام، حوزه عمل این مرکز را به مرکز امور زنان و خانواده توسعه داد.

مدیر روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده در ادامه تصریح کرد: ایده ارتقای مرکز امور مشارکت زنان به مرکز امور زنان و خانواده، پدیده ای مهم در تاریخ کشور ما به شمار می رود و تحولی اساسی در حوزه امور زنان است؛ زیرا علاوه بر توجه به حفظ کرامت انسانی زن در اسلام و تأکید بر حضور مثبت او در عرصه های مختلف اجتماعی، مدیریتی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، علمی و... بر جایگاه محوری اش به عنوان کانون مهر و عاطفه و پرورش دهنده انسان متعالی و عامل اصلی در بقای سلامت و اخلاق در جامعه تصریح شده است.

مریم ارشدی با اشاره به برنامه های این مرکز گفت: روابط عمومی آینه تمام نمای یک سازمان است و در دنیای امروز یک علم محسوب می شود که اگر مسئولین مجموعه از آن استفاده نکنند خودشان متضرر می شوند. ما بر این اساس سال جاری را سال همت و کار مضاعف در حوزه تعامل با رسانه ها قرار دادیم و تلاش می کنیم از پنانسیل قوی رسانه در راستای معرفی فعالیت های خود به عمومی جامعه خصوصا جامعه زنان استفاده کنیم چراکه بیان عملکرد و شناساندن وظایف حق حاکمیت است.

وی در ادامه بر لزوم برقراری ارتباط متقابل با جامعه زنان تأکید کرده و گفت: این مرکز از طریق پایگاه اطلاع رسانی که به 3 زبان فعالیت می کند به نشر اخبار در حوزه های مختلف می پردازد و از همین طریق به سؤالات و نظرات کاربران خود پاسخ می دهد. همچنین پست الکترونیکی مرکز امور زنان و خانواده نیز گوش شنوای مخاطبین خود است که به صورت مداوم به مسائل و نظرات مطروحه پاسخ می دهد.

مریم ارشدی، خبرنامه زنان، سایت کتابخانه و واحد ارتباطات مردمی این مرکز را از دیگر امکانات این مرکز دانسته و گفت: در دولت دهم 423مورد از مشکلات مردمی از طریق تلاش همکاران ما در این حوزه بر طرف شده است.
 

پروین هدایتی، معاون طرح و برنامه مرکز امور زنان و خانواده در این برنامه اظهار داشت: حفظ کرامت و شأن زنان، حضور مؤثر این قشر در عرصه های مختلف و ارتقای سلامت و امنیت زنان از جمله محورهای فعالیت این مرکز است و به کمال رسیدن زنان و خانواده از اهدف اصلی ما محسوب می شود.

هدایتی در ادامه این برنامه از فعالیت های مرکز امور زنان و خانواده در حوزه بین الملل یاد کرده و تصریح کرد: در سال جاری این مرکز میزبان وزرای زن کشورهای اسلامی است و سعی دارد از این فرصت در جهت معرفی هرچه بیشتر خود در عرصه های بین المللی استفاده کند.

وی همچنین در خصوص ارتباط این مرکز با سازمان های مردم نهاد افزود: همانطور که از نام این سازمان ها بر می آید فعالیت سمن ها به شکل مردمی و غیر دولتی بوده لذا لزومی ندارد این سمن ها اهداف مرکز را به عنوان یک مرکز ستادی و دولتی بپذیرند بلکه در اهدافشان اشتراکات زیادی با ما وجود دارد.




تاریخ : دوشنبه 89/3/17 | 7:0 صبح | نویسنده : مریم ارشدی | نظر

  • راه بلاگ | تک تاز بلاگ | قیمت دلار